Odložena primena odredbe Pravilnika o obaveznom korišćenju sve četiri zimske gume

Bez autora
Sep 20 2010

Prema saopštenju Ministarstva za infrastrukturu Vlade Republike Srbije, obaveza primene zimskih guma na sva četiri točka u zimskim uslovima odložena je do 1. maja 2011. godine.Kako se navodi u saopštenju, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić doneo je odluku kojom se pomera rok za obavezno korišćenje sve četiri zimske gume jer su proizvođači i distributeri guma izrazili zabrinutost da svi građani neće moći da ih nabave, čime bi se dovela u pitanje i primena Pravilnika...

Odložena primena odredbe Pravilnika o obaveznom korišćenju sve četiri zimske gumePrema saopštenju Ministarstva za infrastrukturu Vlade Republike Srbije, obaveza primene zimskih guma na sva četiri točka u zimskim uslovima odložena je do 1. maja 2011. godine.

Kako se navodi u saopštenju, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić doneo je odluku kojom se pomera rok za obavezno korišćenje sve četiri zimske gume jer su proizvođači i distributeri guma izrazili zabrinutost da svi građani neće moći da ih nabave, čime bi se dovela u pitanje i primena Pravilnika.

Ministarstvo za infrastrukturu je uputilo predlog Ministarstvu unutrašnjih poslova da se do stupanja na snagu ove odredbe striktno primenjuje dosadašnja obaveza o korišćenju najmanje dve zimske gume na pogonskim točkovima, ili letnjih pneumatika sa šarama dubine četiri milimetra i lancima.

Pravilnikom o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima bilo je predviđeno obavezno korišćenje sve četiri zimske gume od 1. novembra do 1. aprila, odnosno u zimskom periodu, a ta odredba je trebalo da počne da se primenjuje od 1. novembra 2010. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik